Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili ve Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Faruk Işık, Bitlis ve Batman illerinde düzenlenen ‘Genişletilmiş İl Yerel Yönetimler Şura Toplantısına’ katıldı.
Bitlis İl Binasında düzenlenen toplantıya Faruk ışık’ın yanı sıra, Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, AK Parti Muş Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan, ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Muş Milletvekili ve Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Faruk Işık, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimin AK Parti için çok önemli bir dönem olduğunu ve bu tarihe kadar ciddi bir şekilde hazırlanacaklarını söyledi.
AK Parti'nin yerel yönetimi önemsediğini ifade eden Işık, şöyle konuştu: “Bu işi son güne bırakmamak için genel merkezimin aldığı bir kararla, işimizi sıkı tutarak çalışmalara erken başladık. Teşkilatlarımızı, bölgemizi ve ülkemizi karış karış gezeceğiz. İhtiyaçların ve sorunların neler olduğunu göreceğiz. Konulması gereken teşhisleri bırakarak, tedavileri uygulayacağız. Bu nedenle Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bitlis'te bu toplantılarımızı yaptık. Şubat ayının sonuna kadar belirlenen illeri gezeceğiz ve bölgenin fotoğrafını çıkaracağız. Hem hizmetlerin hem de milli egemenliğin yerelde başlamasını çok önemsiyoruz. Belki bu konudaki başarılı olmamızın sebebi budur. Ayrıca Başbakanımızın geçmişteki belediye başkanı deneyimiyle ufkumuzu ne kadar açtığını görüyoruz.”
AK Parti'nin 2002 yılından bu yana yapılan yerel, genel seçimler ile referandumlarda başarı grafiğini artırdığını anımsatan Işık, AK Parti ve Başbakanın doğru teşhisiyle her seçimde halkın teveccühünü aldıklarını kaydetti.
Işık, “2014 yılında yapılacak olan yerel seçimi çok önemsiyoruz. Bu seçimi iyi bir başarı grafiğiyle geçirmemiz lazım. Bunda başarı sağlayalım ki yapılacak olan 5+5 Cumhurbaşkanı seçiminde iyi bir performans süreci geçirebilelim. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da 2015 yılında yine bir genel seçimi de yaşayacağız. Parti olarak bunları çok önemsiyoruz" dedi.
Parti olarak insan odaklı hizmetleri gerçekleştirdiklerini ve bu sayede insanların gönlünü kazandıklarını bildiren Işık, AK Parti iktidarı döneminde eğitim, sağlık, ulaşım ve diğer alanlarda yaşanan problemlerin çoğunu çözdüklerini ve artık bölgenin bu konularda sorununun bulunmadığını ifade etti.
Geçmişte bölgede uygulanan olağanüstü hal yönetimi nedeniyle insanların sıkıntı yaşadığını belirten Işık, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle, bu yönetime son verildiğini ve halka ızdırap çektirenlerin ise hukukun karşısında hesap verdiğini dile getirdi.
Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsana değer verdiğinizde hakkına ve hukukuna riayet ettiğinizde, ülkedeki çimentoyu daha güçlü hale getirirsiniz. Ülkemizin sınırları içinde yaşayan Türk, Kürt, Çerkez hepsi bizim kardeşimizdir. Bunun için AK Parti'ye sahip çıkacağız. Bütün ülkeyi her alanda kalkındırmamız için, yerel yönetimlerde hiç durmadan çalışacağız. Bu nedenle AK Parti'ye ve Başbakanımıza ihtiyacımız var.”
AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ise, yerel yönetimlerin genel merkezin politikaları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.