Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 

Hava Ölçüm Sonuçları Açıklandı - Şark Telgraf Gazetesi - Topkan Haber Ajansı
   
 Hava Ölçüm Sonuçları Açıklandı

Hava Ölçüm Sonuçları Açıklandı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.01.2012 - 17:07:50 


Hava ölçüm sonuçlarıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Muş’ta hava kirliliğinin olmadığı belirtildi


Muş Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Hava Kirliliği Ölçüm İstasyonu’nun yaptığı ölçümlerde hava kirliğinin olmadığı kaydedildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Muş’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulmuş olan bir adet hava kirliliği ölçüm istasyonu bulunduğu bildirildi. İstasyonda, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinde en önemli iki parametre olan Kükürt dioksit ve Partikül Madde ölçümlerinin yapıldığının ifade edildiği açıklamada; “Bu iki parametreye ait ölçümler, www.havaizleme.gov.tr internet adresinden sürekli olarak izlenebilmektedir. Söz konusu sistemde bir gün içerisindeki saatlik ölçümler sürekli takip edilebildiği gibi, bir güne ait 24 saatlik ortalama, aylık ortalamalar, herhangi bir yılın ısınma dönemine ait verilerin değerlendirilmesi gibi pek çok değerlendirme, gerek sayısal gerekse grafik şeklinde yapılabilmektedir” denildi.

Ölçümlerin değerlendirilmesinde 24 saatlik sürenin baz alınması gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu ölçümler değerlendirilirken, herhangi bir saatteki tek bir ölçüm verisinin üzerinde durulması oldukça yanlış olup, günlük ortalama, aylık ortalama kümülatif sonuçlar göz önünde tutulmalıdır. Grafikler incelendiğinde görülecektir ki, ilimizdeki 24 saatlik ortalamalar yönetmelikteki sınır değerlerden oldukça düşük seviyededir. Ayrıca konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca yapılan ve internet adresinde yer alan basın açıklamalarından da bilgi edinebilinir. Söz konusu açıklamalarda da yer aldığı üzere ilimiz çok iyi hava kalitesine sahip iller arasında yer almaktadır. İlimizde, hava kalitesinde daha iyi değerler yakalanmasında vatandaşlarımızın münferit olarak veya apartman, site yönetimlerinin toplu olarak duyarlı davranmaları oldukça önemlidir.”

Hava kirliliği konusunda vatandaşlara uyarıların da yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi; “Vatandaşlarımız, kış aylarında şu hususlara kesinlikle çok dikkat etmelidirler. Isınmada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından satış izin belgesi verilmiş olan kömürler kullanılmalıdır. Kalorisi düşük olan ve yüksek oranda hava kirliliğine sebep olan kaçak kömür kullanımının, sanılanın aksine daha pahalıya mal olacağı unutulmamalıdır. İlimizde hava kalitesinin düşmesinin en önemli nedeni, katı yakıtın bilinçsizce ve yanlış yakılmasıdır. Bunun önüne geçmek için, ateşçi belgesine sahip kaloriferciler tercih edilmeli ve ateşçilerin kurslara katılımları sağlanmalıdır. Kış döneminde kalorifer bacalarının ve soba borularının temizliğine azami dikkat gösterilmelidir. Baca yükseklikleri; çatının en yüksek noktasından en az 1 metre yüksek olarak yapılmalıdır. Pencere, kapı ve çatıların izolasyonuna önem verilmelidir. Kullanılan kalorifer kazanı ve sobaların TSE belgeli olmasına dikkat edilmelidir. Kalorifer kazanlarının periyodik olarak bakımı yapılmalıdır. Şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçları kullanılmalıdır. Motorlu taşıtların egzoz emisyon ölçümleri periyodik olarak yapılmalıdır.”



  Editör :  Fatih Toplu

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 
 
 

 

 İhale İlanları
 Köşe Yazıları

Osman Nuri TÜRELİ

Osman Nuri TÜRELİ ¬
Güzel Haberler

Recai Deniz

Recai Deniz ¬
Makamlar Geçicidir

M.Ali Kanmaz

M.Ali Kanmaz ¬
HZ.HÜSEYİN KİMDİR

Aziz Dolu Atabey

Aziz Dolu Atabey ¬
Fransa.. İflâh Olmaz Aşüfte
 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
 
 Takvim

Mayıs 2012

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 224
 Dün : 285
 Toplam : 371646
 Ip No : 38.107.179.210
     

 
 Son Haberler
 
 Popler Haberler
 
 Dviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.8236 1.8324
  Euro 2.3158 2.327
 
 Hava Durumu



 



GÜNCEL | POLİTİKA | EKONOMİ | YAŞAM | ASAYİŞ | EĞİTİM | SAĞLIK | SPOR | KÜLTÜR-SANAT | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 1956- Şark Telgraf Gazetesi - Topkan Haber Ajansı - Tüm Hakları Saklıdır.