Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 

Her yiğidin bir devranı var - Şark Telgraf Gazetesi - Topkan Haber Ajansı
   
 

Osman Nuri TÜRELİ ¬

Osman Nuri TÜRELİ

 Her yiğidin bir devranı var

 Yazı Boyutu

 Tarih : 08.12.2011 - 17:53:11 


İnsanların kendilerini bir şey sandıkları, ona uygun davranış biçimine girdikleri hayat evreleri vardır


İnsanların kendilerini bir şey sandıkları, ona uygun davranış biçimine girdikleri hayat evreleri vardır. Hele toplum hayatı sosyal çalışmalar ve tartışmalar gerektiriyor ise. Biz taşıdığımız 80 yaş ortalaması içinde ibretlerle dolu çokça olaya tanık olduk.

Hele kavgası demokrasi olan sosyal ve siyasal yapılaşmalarda bizim gibi geri kalmış milletlerde bütün davranışlar kırıcı ve haşin oluyor. Tartışma çatışmalarda çok acı bir taraf var: mücadelede ölçü tanınmaması.

Asıl unutulan büyük ve şaşmaz gerçek var: büyük rakamların küçüleceği küçük rakamların da günü gelince büyüyeceği.

Beni şu kadar insan destekliyor iddiası, bir gün taraftarım kayboldu, ufacık tefecik bir hale geldim, tarzında bir nedamet olur.

Gazetede gözümüze çarptı, Beşir Atalay, Türk kamuoyunun yüzde 55’, bizi destekliyor diye güç göstermek gibi bir gafletin içinde olduğunun farkında değildi.

Üzüldüm, kendisinden önce o insan yığınları nerede idiler, sonra, hem de kısa süre sona nerede oldukların sonra nerelere aktıklarını hatırlamıyordu.

Çoğu insanımız bilmiyor, çünkü o devri yaşamadılar, birçoğu da Demokrat Parti zamanında doğmuş bile değildi.

O devri ben en heyecanlı ve hareketli zamanımda yaşadım. Yenigün Gazetesi’nde merhum Cihat Baba’nın bir makalesini okumuştum. Makalenin başlığı şöyle idi: “Menderes sen de bir gün peşiman olacaksın” diyordu.

Şüphe yok Menderes’in de bu hatırlatma bir kulağından girip diğer kulağından çıkmıştı.

Sayın Beşir Atalay da aynı gaflet içinde idi, ne söyleseniz bir kulağından girip diğer kulağından çıkacaktı.

İnsanlar bazı vazgeçilemeyen saplantılarından vazgeçemez, taaa ki! Vazgeçirilinceye kadar.



 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Osman Nuri TÜRELİ

 Kategori  POLİTİKA

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 İhale İlanları
 Köşe Yazıları

Osman Nuri TÜRELİ

Osman Nuri TÜRELİ ¬
Güzel Haberler

Recai Deniz

Recai Deniz ¬
Makamlar Geçicidir

M.Ali Kanmaz

M.Ali Kanmaz ¬
HZ.HÜSEYİN KİMDİR

Aziz Dolu Atabey

Aziz Dolu Atabey ¬
Fransa.. İflâh Olmaz Aşüfte
 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
 
 Takvim

Mayıs 2012

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 217
 Dün : 285
 Toplam : 371639
 Ip No : 38.107.179.212
     

 
 Son Haberler
 
 Popler Haberler
 
 Dviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.8236 1.8324
  Euro 2.3158 2.327
 
 Hava Durumu



 



GÜNCEL | POLİTİKA | EKONOMİ | YAŞAM | ASAYİŞ | EĞİTİM | SAĞLIK | SPOR | KÜLTÜR-SANAT | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 1956- Şark Telgraf Gazetesi - Topkan Haber Ajansı - Tüm Hakları Saklıdır.