Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, yeni hayvan pazarı kurulması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Vali Erdoğan Bektaş’ın da desteği ile bu işe başladıklarını kaydeden Necmettin Dede, Denizli Belediyesi’nin yapmış olduğu hayvan pazarı projesini istediklerini ve Muş’a bunun küçük modelini inşa edeceklerini söyledi. Hayvan pazarının hala açıkta faaliyet gösterdiğini ve sağlıklı olmayan bir konumda olduğunu belirten Dede, gelişmiş vilayetlerde bu tür nahoş manzaralarla karşılaşmanın mümkün olmadığını ifade etti.
Muş-Bingöl karayolu güzergahında Devlet Su İşlerinin hemen üst tarafında bulunan boş bir arazinin hayvan pazarı olarak kullanıldığını ifade eden Dede, bu kirliliği ortadan kaldırmak için gerekli hazırlıkları yapmaya başladıklarını belirtti. Dede, Karasu Köprüsünün yan tarafında bulunan ve daha önce mezbaha olarak kullanılan alanda hayvan pazarı yapmayı hedeflediklerini belirterek, burada belediyeye ait yeterli yerin mevcut olduğunu kaydetti.
Yeni yapılan modern mezbahanın da hayvan pazarına yakın olduğuna işaret eden Dede, “Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ın katkıları ile Muş’un hayvan pazarı sıkıntısını ortadan kaldırmaya karar verdik. Bu yıl yaz sezonunda bu işi tamamen çözüme kavuşturmak istiyoruz. Daha önce de bu konuyu defalarca konuşmuştuk. Denizli Belediyesinin yapmış olduğu projeden haberdar olan Sayın Valimiz bizimde bu projeyi uygulamamızı önerdi. Denizli Belediyesinden projeyi istedik. Tabi şehre göre proje yaptıkları için biz bunun küçük modelini yapacağız. Kısmet olursa bu yıl bu projemizi hayata geçireceğiz. Muş için zaruri bir hizmettir. Şu andaki hayvan pazarının olduğu yer malumunuz. Biz bu çirkin manzarayı ortadan kaldırmayı hedefledik” diye konuştu.